Vores sikkerhedsekspert Morten Mikkelsen, Solution manager, har rådgivet flere af vores kunder om tekniske løsninger ifm. COVID19. En af de løsninger, der ofte bliver spurgt ind til, er automatisk temperaturscanning. Det foregår ved hjælp af termiske kameraer og erstatter behovet for håndholdte temperaturscannere. De termiske kameraer måler automatisk temperaturen på alle personer, der bevæger sig forbi dem, og en forhøjet temperatur udløser en alarm.
Men selvom det lyder både smart og sikkert med termisk temperaturscanning, så er det ikke en løsning, der kan stå alene, og som kræver et gennemtænkt setup. Overvejer du termisk temperaturscanning, så start med at læse Mortens tre gode råd, så du får mest mulig værdi ud af din nye sikkerhedsløsning.
1. Kend begrænsningerne
”Mange har så travlt med at fokusere på, hvor smart automatisk temperaturscanning er, at de glemmer at understrege, at løsningen også har sine begrænsninger. Først og fremmest måler kameraet temperaturen med en usikkerhedsmargen på 0,3°C. Det kan betyde, at nogen med en temperatur på 36,8°C kan slå ud som værende over grænsen på 37°C,” fortæller Morten Mikkelsen.
Han forsætter: ”Derudover bliver temperaturaflæsningen påvirket af mange faktorer, som fx omgivelser, inde-/udetemperaturer og akklimatisering ved indgangen. Det betyder, at vi ikke anbefaler vores kunder, at løsningen står alene. Men den er en god og nem måde at lave den indledende scanning af evt. feberramte personer.”
2. Tænk næste trin med i din løsning
”Netop fordi vi ikke anbefaler, at en automatisk temperaturscanning står alene, råder vi altid vores kunder til at overveje, hvad næste trin er. Hvad sker der, hvis en kunde eller en medarbejder udløser en alarm? Vil man så starte en dialog eller foretage en ny temperaturmåling med mere præcise metoder? Hvem udfører målingen? Hvor gør man det henne? Og hvad sker der, når en evt. feber er bekræftet? Der er mange spørgsmål, man skal have svar på, både af sikkerhedsmæssig og arbejdsmiljømæssig karakter. Vi hjælper vores kunder med at sikre, at de tænker hele vejen rundt om deres nye løsning,” siger Morten Mikkelsen.
3. Lav et 360 graders setup
”Sidst, men slet ikke mindst, så anbefaler vi, at man tænker smitteforebyggelse som en totalløsning frem for enkeltstående løsninger. Én ting er temperaturscanninger. Men er der også brug for fx adgangskontrol til at kontrollere antallet af personer i din butik/virksomhed? Det kan foregå både automatisk via kamera eller med en vagt. Og hvad med automatisk døråbning, så alle medarbejdere ikke rører ved samme dørhåndtag? De ting er vigtige at tænke med ind,” slutter Morten Mikkelsen.
Hvad kan vi hjælpe med?
Er du på udkig efter en sikkerhedsløsning, vil du i kontakt med kundeservice, eller er du interesseret i et job? Udfyld formularen, så kontakter vi dig, så hurtigt vi kan.