Skip to main content

5 Sikkerhedstendenser i 2022

Vi har spurgt både Kasper Skov-Mikkelsen, Direktør for SikkerhedsBranchen og Danny Nordentoft, Salgschef for totalløsninger hos Securitas, om hvilke tendenser vi kan forvente at se mere til i 2022. Du kan godt forberede dig på et år med fart på. Læs de 5 tendenser og se hvad der venter dig.

Udgivet
11 februar 2022 10:00

Hvilke udfordringer mødte vi i 2021?

I 2021 var den største udfordring mangel på arbejdskraft, men der var også udfordringer med lange leveringstider på komponenter til sikkerhedsudstyr.

Konjunkturerne på markedet pegede på faldende aktivitet for sikkerhedsbranchen, men sådan blev det ikke: ”Vi havde forventet aktiviteten på sikkerhedsområdet ville være faldende i 2021, men det steg og efterspørgslen på sikkerhedsteknologi og vagtservice var stor. Det har været svært at følge med til alle de projekter”, siger Kasper.

Danny nikker genkendende til efterspørgslen og fortæller: ”Under Covid-19 har vi, hos Securitas måtte tænke i andre løsninger, som fx håndtermometer, temperaturscan, kundetælling i butikker og øget fokus på adgangskontrol. Vi fik særligt travlt med sikkerheden på vaccine- og testcentre, men også til den store begivenhed EURO2020. Securitas støttede UEFA og DBU med bl.a. sikring af Parkens ydre perimetre, events samt de steder, hvor landsholdene boede og trænede”.

De 5 tendenser for 2022 du skal være forberedt på kommer her. 

1. Mangel på arbejdskraft fortsætter i 2022

”Udfordringen med mangel på arbejdskraft vil forsætte i 2022, og vi kigger ind i et arbejdsmarked, hvor der er stor konkurrence om talenterne. Derfor bliver det HR-afdelingernes store opgave at synliggøre sikkerhedsbranchen som en attraktiv arbejdsplads. Særligt i teknikafdelingerne er der udfordringer, der er derfor større fokus på at tage sikringslærlinge ind i virksomheden og klæde dem fagligt på til opgaven,” fortæller Kasper.


2. Større krav til adgangskontrol og dokumentation

Danny fortæller, ”Der bliver stillet større krav til compliance og virksomheder skal kunne dokumentere, hvem der har adgang til et givent område, hvornår og hvem der har givet adgangen. Vi arbejder på at udvikle vores adgangskontrolsystemer, så de imødekommer virksomhedernes behov for dokumentation. Jeg forudser også, at mobil adgangskontrol er noget, der kommer mere af i 2022. Hvor du som alternativ til adgangskort eller brik, kan bruge din mobil via bluetooth – Twist and go, kalder vi det.”


3. Intelligente bygninger og IoT

Energipriserne stiger og virksomhederne begynder at tænke mere på energiforbruget. Derfor tror Kasper, at vi kommer til at se mere til IoT (Internet of things) og intelligente bygninger, hvor man kan styre lys, varme og el-apparater remote, ligesom man kan styre adgangskontrol, alarm og videoovervågning.

Danny fortæller: ”Under COVID-19 hjalp det virksomhederne i forhold til rengøring, desinficering og udluftning, at de vidste præcist hvor mange medarbejdere, der var på kontorerne med data fra adgangskontrol. På den måde kunne de optimere rengøringen og energiforbruget på de rigtige tidspunkter af døgnet. Sikkerhed og intelligent drift af bygninger og lokaler, bliver i højere grad integreret, så energiforbruget bliver mere klimavenligt hos virksomhederne.”


4. Cloud-baseret sikkerhed skal tænkes ind i det samlede sikkerhedsbillede

”IT-sikkerhed og cloud-baseret sikkerhed bliver også et fokusområde for 2022. Det nytter jo ikke vi har sikret bygningen fysisk, men ikke digitalt. Det kan jo være virkelig kritisk for vores kunder, hvis deres data bliver kompromitteret. Så derfor skal vi i sikkerhedsbranchen være kritiske over for vores egne systemer”, siger Kasper.

Danny er enig med Kasper: ” Vi ser en tendens med cloud-baseret sikkerhed, da vi jo opbevarer data fra kundernes videoovervågning og adgangskontrol i skyen. Kunderne slipper for tunge fysiske datacentre og on-premise løsninger, da al data bliver opbevaret i skyen.”

”Det man skal huske, når vi taler it-sikkerhed, er at det starter med den fysiske sikkerhed, en ting er man kan sidde derhjemme og hacke sig ind, men hvis man kan komme ind i bygningen, kan det få fatale konsekvenser. Det er ret nyt, at SikkerhedsBranchen beskæftiger sig med it-sikkerhed på tværs af faggrupper, men vi skal tænke fysisk sikkerhed og it-sikkerhed sammen for at beskytte virksomhederne fuldt ud i fremtiden.”


5. Grøn sikkerhed er højt på dagsordenen

”Vi oplever stor efterspørgsel fra især kommuner på mere klimavenlige sikkerhedsløsninger og materialer. Bæredygtighed er også højt på dagsordenen og sikkerhedsbranchen begynder at tænke i mere klimavenlige materialer, fx er der fokus på hvor stål kommer fra i brandudstyr. Patruljebiler, der er 100% eldrevne og videoovervågning, der trækker strøm via solceller, er allerede grønne løsninger på markedet. Men jeg tror vi se flere bæredygtige løsninger i 2022”, siger Kasper.

 

Du kan derfor godt forberede dig på et 2022 med fart på rekrutteringen og jagten på arbejdskraft. Og på teknologisiden går det stærkt, hvor intelligente bygninger bliver mere synligt og aktuelt og adgangskontrolsystemerne bliver endnu smartere. Samtidig står it-sikkerhed højt på dagsordenen, og du skal tænke det som en vigtig brik i det samlede sikkerhedsbillede. Grønne sikkerhedsløsninger vil du også snart opdage endnu flere af i samfundet, for klima er og bliver et topemne på den politiske agenda.

 

Vil du vide mere om, hvordan du kan tage din sikkerhed til næste niveau? Så kontakt os på +45 7226 8310, så laver vi en gratis risikovurdering af din virksomhed. 

Fremgang på hele sikkerhedsområdet i 2022

”Vi kigger ind i et år med fremgang på alle sikkerhedsområder både på vagt og teknologisiden. Det er sjældent alle områder er i fremgang på én gang, men det er de efter COVID-19. Virksomheder er klædt bedre på til sikkerhed og forstår behovet”, Siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.