Skip to main content

Sikkerhedsbilledet i dag

Vi har interviewet Direktøren for SikkerhedsBranchen, Kasper Skov-Mikkelsen, omkring hvordan sikkerhedsbilledet har udviklet sig de sidste 10 år og hvordan fremtiden kommer til at se ud for Danmark med trusler som COVID-19 epidemien og it-kriminalitet. Læs hvordan sikkerhedsbranchen tackler dette og har udviklet sig med teknologien.

Udgivet
10 februar 2021 10:56

Hvordan har sikkerhedsbranchen udviklet sig de sidste 10 år?

Der er kommet mange flere sikkerhedsløsninger til i dag. Tågesikring, videoovervågning, adgangskontrol er blevet de styrende elementer i mange elektroniske sikkerhedsløsninger. Kontrolcentralen styrer det hele på afstand, det kunne man ikke for 10 år siden. De sidste 10 år har vi i sikkerhedsbranchen været med til at sætte sikkerhed endnu højere på den politiske agenda. Der er sket et stort paradigmeskifte:

”Vi har flyttet mindsettet fra, at videoovervågning var en krænkelse af privatlivets fred til, at nu er det et middel til at opnå frihed og tryghed”

 

Det er første gang vi oplever at tryghed og sikkerhed fylder så meget på regeringens dagsorden med fx Tryghedspakkerne, Bandepakkerne og nu også sikkerhed i forbindelse med COVID-19. Kig fx på Sundhedsstyrelsens smittesporingsapp, hvor du får direkte besked, hvis du har været i nærheden af en COVID-19-smittet person. Det er personfølsomme oplysninger, der bliver delt videre om din sundhedstilstand.

Grænserne, for hvordan vi opnår tryghed og sikkerhed, er i den grad rykket.


Hvordan har teknologien udviklet sikkerhedsbehovet i dag? 

For 10 år siden var alarmer på privatmarkedet slet ikke så hipt. Nu er der sket en vækst. Alarmer er eksploderet hos de private forbrugere, der går efter skræddersyede billige alarmpakker. Nu skal du selv kunne styre din alarmsikkerhed via en app, måle temperaturen i køleskabet og med IoT-teknologi opdage fugtskader i kælderen.  

  

Virksomhedernes sikkerhedsbehov har egentlig ikke ændret sig de sidste 10 år, men da sikkerhedsteknologien har udviklet sig og blevet mere tilgængelig. Så vil mange virksomheder have den nyeste teknologi og en samlet sikkerhedsløsning. Selvom forsikringsselskaberne kun stiller krav til virksomhederne om mekanisk sikring, alarm og vagtløsning, vil virksomhederne have mere og det skal leveres af certificerede sikringsvirksomheder. Noget, som er smartere og forebygger tyverierne endnu bedre fx adgangskontrol, videotilsyn, kameraovervågning, tågesikring og anråb fra kontrolcentralen.

 

Virksomhederne er klædt bedre på til den moderne sikkerhed

Mange virksomheder og kommuner har fået en sikkerhedsansvarlig ansat, som har styr på det. Det giver en højere faglighed og investering af uddannelse hos medarbejderne.

”Antallet af indbrud er faldet med 2/3 de sidste 10 år hos virksomhederne”

Certificeringsordningerne er kommet til. Antallet af indbrud er faldet med 2/3 de sidste 10 år hos erhverv, det tror jeg bl.a. skyldes, at vi er blevet fagligt dygtigere. For 10 år siden, så vi det som en pligt at certificere os for at leve op til forsikringen. I dag tager du gerne certificeringen frivilligt, det ser man på de mange virksomheder, der frivilligt er certificerede på f.eks. adgangskontrol og videoovervågning.

 

Hvordan ser fremtiden ud?

Det er svært at forudsige fremtiden, men lige nu er vi mødt af frygt og usikkerhed fra COVID-19 truslen. Vi oplever frygt fra vores medlemmer omkring flere COVID-19-bølger, nedlukninger og hvornår hjælpepakkerne bliver fjernet.

 

”SikkerhedsBranchens medlemmer vil få en større rolle i bekæmpelsen af kriminalitet i samarbejde med politiet og brandvæsenet”

 

Jo flere effektive løsninger til forebyggelse af indbrud og brand, vi har - jo større rolle får vi. Vi kan også være med til at frigøre politiressourcer ved at tage nogle af de serviceopgaver, man ikke behøver at være politiuddannet for at løse. Videoovervågning vil også spille en stor rolle i dette. Det sparer politiet for fysisk udrykning, når vi kan opdage tyvene på kamera og skræmme dem væk med anråb fra højtalere, før de begår indbruddet.


Jeg ser en udvikling, hvor vi får en større og større rolle i samfundets beredskab i takt med at kriminaliteten udvikler sig og samfundsberedskabet rækker ud til os.

 

Men tyvene bliver også dygtigere og dygtigere online, forfalskning af adgangskort, hacking af videokameraer kan også bryde den fysiske sikkerhed. Derfor kan jeg godt se meningen med et fremtidigt samarbejde med it-sikkerhedsspecialisterne, hvor vi kan lave en samlet sikkerhedsløsning og bekæmpe it-kriminalitet.

Jeg tror sikkerhed og tryghed kommer endnu højere op på dagsordenen i fremtiden, slutter Kasper Skov-Mikkelsen, Direktør fra SikkerhedsBranchen interviewet af med. 


 

Ja tak, jeg vil gerne have en uforpligtende samtale om sikkerhed til min virksomhed

Tak for din interesse i at arbejde hos Securitas. Vi leder altid efter kvalificerede kollegaer. Du kan læse mere om ledige stillingere og kontakte vores HR-afdeling direkte via kontaktformular her: https://www.securitas.dk/karriere/

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.